Villa Klarendal 25 september bij soepfestijn

Zondag 25 september stonden de wijken rond Klarendal in het teken van Wijken voor Kunst. Onze partner in de buurt diaconaal centrum Sint Marten (inloopcentrum Sint Marten) organiseert al jaren een soepfestijn met expositie en gezellige muziek tijdens deze kunstmanifestatie.

Al tijden hebben we als Villa Klarendal gezegd dat we graag met het inloopcentrum (en met buurtpastors Geert Rozema en Ellie Smeekens) nauwer wilden samenwerken. Dat gebeurde vorig jaar voor het eerst tijdens de eerste herdertjestocht rond kerst.

Dit jaar besloten we daarom mee te gaan doen aan het soepfestijn op 25 september. Dat was ook lastig, want het viel op een zondag, waarop we altijd 's ochtends tussen 11 en 1 uur een brunch en viering houden. Daarom besloten we een gezamenlijke viering in het inloophuis te organiseren.

Dus stonden we op de dag rond 1 uur klaar om de "traditionele" entourage van de viering van Villa Klarendal op te zetten in het inloophuis. Thema van de viering was "God is een kunstenaar".

Een prachtig thema dat interactief werd gemaakt met een gedicht dat door buurtpastor Ellie was uitgezocht en werd voorgelezen. Een psalm waarin kunstenaar God werd geprezen werd door Rick voorgelezen. En een bijbelgedeelte waarin God enkele geoefende en bekwame kunstenaars aanwees om het godshuis de tabernakel te bouwen. Wie zegt dat God kunst en kunstenaars veronachtzaamd? Niets van dat alles.

In het inloophuis was ook een expositie van het wijkatelier dat elke dinsdag bijeenkomt om mooie dingen te maken. Twee deelnemers en exposanten vertelden tijdens de viering iets overr hun geëxposeerde kunstvoorwerpen.

Zo was er dus een andere viering op een andere plek op een ander tijdstip met, voor een deel, andere mensen.

En daarna was de tijd nog niet voorbij. Want 5 soepen, waaronder 1 van Villa Klarendal, stonden klaar om te worden genuttigd. Wij hadden een Surinaamse sautosoep. En verder was er een linzensoep, oma's groentensoep, Salih's groentensoep en nog een die ik helaas vergeten ben.

En ondertussen werden we verrast door mooie muziek, onder andere van Villa Klarendal's Aneta, Theodoor en Rick.

Komt vast op onze agenda te staan. Jaarlijks viering en soepfestijn tijdens wijken voor kunst. Daar ga je naar toe voor de innerlijke versterking en gezelligheid!

06

JUN

Geslaagde Paastasactie 2018


Lees meer

19

DEC

Workshop kerstknutselen 20 december


Lees meer

08

DEC

Herdertjestocht 2016


Lees meer