Samenwerking met inloophuis Sint Marten

Huis

In de wijk werken betekent dat je kijkt wat er gebeurt in de wijk. De Rooms-Katholieke Parochie Sint Eusebius heeft al enkele jaren een mooi werk gestart als diaconaal centrum en buurtpastoraat in de wijken Klarendal, Sint Marten en Spoorhoek.

Sinds enkele jaren werken we nauwer met elkaar samen en organiseren we gezamenlijk enkele activiteiten in de wijk.

Wekelijks: weekopening

Sinds september 2023 houden we samen met het inloophuis op maandag tussen 11:00-12:15 uur een weekopening. Er is koffie en thee en ruimte voor gesprek. We laten ons inspireren door een (bijbel)verhaal of gedicht, en er is ruimte om een kaarsje aan te steken voor iets of iemand die in je gedachten is. Zo willen we samen de week goed beginnen.

Maandelijks: bijbelgespreksgroep

Elke laatste maandag van de maand is er op maandag tussen 11:00-13:00 een bijbelgespreksgroep. Aan de hand van een bijbeltekst gaan we aan de praat om samen na te gaan wat die tekst ons te zeggen heeft. Vaak is er ook een eigentijdse verwerking bij.

September: Soepfestijn tijdens Burendag

Het inloophuis organiseert jaarlijks tijdens Burendag op zaterdag het Soepfestijn. Bezoekers kunnen tegen geringe betaling onbeperkt soep eten, terwijl ze ook nog kunnen genieten van mooie muzikale bijdragen.

Leden van Villa Klarendal koken ook een soep voor dit festijn.

Rond Kerst: Warme Winter route

Jaarlijks doen we mee met deze route. In Klarendal en Sint Marten wordt dan door een tiental organisaties in deze wijken allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met de kerstperiode. Wij vertellen verhalen en koken soep.

40 dagen tijd voor Pasen: Paastasactie

Een mooie actie die al jaren door het inloophuis Sint Marten wordt georganiseerd om rond Pasen (die in kerkelijke kring bekend staat als de Vastentijd) wijkbewoners te vragen voedsel in te zamelen voor minder bedeelde medewijkbewoners, zodat ze met Pasen een goed gevulde voedseltas ontvangen.

Vanaf 2017 doen wij als Villa Klarendal hieraan mee. Sinds de Coronaperiode is de actie gewijzigd in een Paasbonactie waarbij mensen een cadeaubon krijgen om een mooie Paasmaaltijd van te kopen.

Kloosterbezoek

We organiseren ook samen een tweedaagse retraite in een klooster. Door samen mee te doen aan de kloostervieringen en tussendoor deel te nemen aan een meditatie van een van de kloosterlingen, ontstaat een mooi gebeuren, waarin meer tijd is om in te gaan op zingeving en spiritualiteit in het eigen leven.

Actueel in Klarendal