17 september: Klarendal naar Orientalis

Op 17 september ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Buurtbewoners van diverse komaf gingen op samen pad naar Museumpark Orientalis.

Klokslag halftien stonden 12 wijkbewoners van Turkse, Nederlandse, Curacaose, Surinaamse en Hongaarse afkomst op de stoep van MFC Klarendal om een kort reisje met een grote bus naar Berg en Dal onder Nijmegen te ondernemen.

Veel te vroeg aangekomen konden we al snel plaats nemen in het restaurant om te acclematiseren met koffie, thee en gebak.

Daarna begon het echte werk. De de sfeer zat er door de busreis, de koffie/thee en het gebak al goed in. Samen met gids Marie-Claire liepen we langs het Joodse dorp en later langs het Arabische dorp. Echt interessant om de Joodse en islamitische cultuur van dichtbij mee te maken.

Medebezoekers waren erg enthousiast. We leerden over de Joodse manier van leven. En in de zogenaamde moskee (het was een replica) hoorden we over het leven als moslim uit de monden van de Turkse dames.

Samen op pad. Samen eten. Samen praten. Elkaar samen leren kennen. Dat was het echter doel van de reis. En dat was geslaagd. Want er werd wat afgepraat onderling. Prachtig vond ik dat twee dames, een ras-Nederlandse en een ras-Turkse, hand in hand op een steen zaten uit te rusten van de lange wandeling.

Kortom: voor herhaling vatbaar. Lees ook het bericht over het uitstapje naar Amsterdam op 8 oktober.

Villa Klarendal was samen met de Turkse vrouwengroep Klarendal de medeorganisator van deze reis. Met dank aan de bewonersgroep Klarendal die voor de nodige financiële ondersteuning zorgde.

06

JUN

Geslaagde Paastasactie 2018


Lees meer

19

DEC

Workshop kerstknutselen 20 december


Lees meer

08

DEC

Herdertjestocht 2016


Lees meer